Pogoji poslovanja

Ti pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa izdelkov preko spletne strani Naravna kozmetika Sanabela, ki je dostopna na povezavi https://sanabela.si (v nadaljevanju: »spletna stran«) in jo upravlja družba Sanabela d.o.o., Cesta Dolomitskega Odreda 10 C, 1000 Ljubljana.

Pred oddajo naročila obvezno skrbno preberite pogoje poslovanja in varovanja osebnih podatkov.

Vsebine na spletni strani so za informativno in izobraževalno rabo ter niso mišljene kot nadomestek za zdravniško posvetovanje. O uporabnosti naših nasvetov in predlogov se glede na svoje zdravstveno stanje posvetujte s svojim zdravnikom.

Pred nakupom preko spletne strani, prosimo, preberite:

1. Pogoji poslovanja, dostavo ter politiko zasebnosti, ki se nanaša na varstvo vaše zasebnosti in osebnih podatkov

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Spletna trgovina Sanabela d.o.o. jamči za varnost osebnih podatkov in z njimi ravna v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Osebnih podatkov v nobenem primeru ne bomo posredovali tretjim, oz. nepooblaščenim osebam. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

SPLOŠNA UREDBA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV – GDPR

 1. Podatke, ki jih zbiramo:

–          Ime in Priimek, Naslov, telefonsko številko in elektronski naslov

–          Datum in časa dostopa obiska spletnega mesta

 1. Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov je v primeru naročila (pogodbe – nakupa na daljavo) , kar pomeni , da stranka privoli v osebno privolitev obdelave podatkov.
 2. Osebni podatki se obdelujejo za namen komuniciranja po e-pošti, sms-u ali telefonu z namenom obdelave naročila, odgovora na posameznikovo  vprašanje ali povpraševanje. V primeru soglasja z obveščanjem o novih ponudbah na spletni strani www.sanabela.si se osebni podatki obdelujejo z namenom obveščanja po e-pošti.

IP naslov ter datum in čas obiska spletnega mesta se obdelujejo zaradi preprečevanja zlorab.

 1. Če ste podali privolitev za obveščanje o novostih v spletni trgoviniwww.sanabela.si hranimo vaš e-naslov trajno oz. do vašega preklica. Vpisane osebne podatke pri naročilu hranimo toliko časa dokler lahko Sanabela.si in posameznik drug proti drugemu uveljavljata pravne zahtevke na podlagi sklenjene pogodbe oz. pet let od prenehanja veljavnosti pogodbe.

Po preteku obdobja hrambe osebne podatke učinkovito in trajno izbrišemo.

 1. Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno, posameznik osebnih podatkov ni dolžan posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posreduje ne more prejeti blaga, storitev ali odgovora na svoje vprašanje, ter informacij o novostih na spletni strani. Katere podatke je potrebno posredovati je navedeno pri posameznem spletnem obrazcu.
 2. Osebnih podatkov posameznikov ne posredujemo nepooblaščenim osebam, razen tistim, ki izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov, na podlagi pisne pogodbe sanabela.si spletno trgovino , Sanabela d.o.o.

Pogodbeni izvajalci, ki jim posredujemo osebne podatke so:

– Novacom, računovodstvo, d.o.o.

– Sanabela d.o.o.

– Dostava paketov (Pošta Slovenije d. o. o., Hitra pošta GLS oz. General Logistics Systems, logistične storitve,d.o.o.)

Pogodbeni obdelovalci, smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru upravljalčevih navodil in osebnih podatkov ne smejo uporabljati za druge namene.

Spletna trgovina www.sanabela.si in uporabniki osebnih podatkov ne iznašajo v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein) in v mednarodne organizacije, razen v ZDA – vsi pogodbeni obdelovalci v ZDA so vključeni v program Privacy Shield.

 1. Posameznik ima glede osebnih podatkov naslednje pravice:

=>           Pravica, da od Sanabele d.o.o. kadarkoli zahteva:

–          Potrditev ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki

–          Dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije (namen obdelave, vrste osebnih podatkov, uporabnike ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki)

–          Eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki ki jo določi sam (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in posameznik ne zahteva drugače se kopija zagotovi v elektronski obliki). Za dodatne kopije, ki jih zahteva posameznik lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov.

=>           Popravek netočnih osebnih podatkov

=>           Omejitev obdelave, kadar:

–          posameznik oporeka točnosti osebnih podatkov  in sicer za obdobje ki upravljavcu Sanabela d.o.o omogoča preveriti točnost osebnih podatkov.

–          Je obdelava nezakonita in nasprotuje izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega posameznik zahteva omejitev njihove uporabe.

–          Upravljalec Sanabela d.o.o.  podatkov ne potrebuje več za namene obdelave jih pa posameznik potrebuje za uveljavljanje ali obrambo pravnih zahtevkov

=>           Izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17. splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru kadar posameznik prekliče privolitev za obdelavo osebnih podatkov

=>           Izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani  in strojno berljivi obliki, s pravico, da posameznik  te podatke posreduje drugemu upravljavcu, ne da bi ga prvotni upravljavec pri temu oviral

=>           Prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja

=>           Da za posameznika ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanje profilov, ki ima pravne učinke v zvezi s posameznikom ali na podoben način nanj znatno vpliva, če so izpolnjenje predpostavke iz člena 22. splošne uredbe o varstvu podatkov

=>           Pravico, da zoper upravljavca vloži pritožbo pri informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši splošno uredbo o varstvu podatkov. Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu z naše strani kakorkoli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri nadzornemu organu.

 1. Privolitev je možno kadarkoli preklicati s poslano zahtevo na infoanabela.si .Po preklicu privolitve bo upravljalec spletne trgovine sanabela.si podatke učinkovito izbrisal ali anonimiziral , tako da podatkov ne bo več mogoče povezati s posameznikom.

Po preklicu privolitve posamezniku ne bomo več mogli zagotavljati storitev za izvedbo katerih potrebuje osebne podatke glede katerih je posameznik preklical privolitev.

 1. Posameznik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljana pravic v zvezi z osebnimi podatki naslovi v pisni obliki in sicer na info@sanabela.si

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljana pravic v zvezi z osebni podatki lahko upravljavec  od posameznika zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da posameznika ne more zanesljivo identificirati.

Upravljavec spletne trgovine Sanabela mora na zahtevo posameznika, s katero ta uveljavlja svoje pravice v zvezi z osebni podatki odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in naj pozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

 1. Upravljavec spletne trgovine Sanabela izvaja ustrezne organizacijske in tehnične ukrepe za varovanje osebnih podatkov, ki so prilagojeni tveganjem, ki jih obdelava osebnih podatkov predstavlja. Navedeni ukrepi so opredeljeni v pravilniku o varstvu osebnih podatkov.
 2. Več informacij v zvezi z obdelavo osebnih podatkov lahko dobite v Pravilniku o zasebnosti.

Podjetje Sanabela  spoštuje vašo zasebnost in v skladu z zakonodajo (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2, Ur. l. RS št. 94/07 in GDPR), zato na spletni strani www.sanabela.si izvajamo vse aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki.

V kolikor želite dodatna pojasnila v zvezi s politiko varovanja osebnih podatkov nam lahko pišete na info@sanabela.si.

Z uporabo spletne strani sprejemate in soglašate z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele in potrjujete, da ste bili seznanjeni s politiko zasebnosti.
Bistvene lastnosti izdelkov, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila. V primeru morebitne spremembe roka dobave vas bodo prodajni svetovalci iz klicnega centra ustrezno in pravočasno obvestili.
Cena izdelka, vrednost DDV-ja in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici še preden zaključite naročilo. Prav tako boste o vseh podatkih o vašem spletnem naročilu obveščeni na elektronski naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen elektronski naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas kontaktirate preko elektronskega naslova info@sanabela.si (jezik komunikacije naj bo slovenščina ali angleščina; uporabniki naj pošljejo elektronsko sporočilo za kakršnekoli ugovore, pripombe, vprašanja ali izjave) ali pokličete na telefonsko številko: 01 320 57 44

*Cene veljajo samo pri nakupu preko spleta.

**Popusti se ne seštevajo.

***Brezplačna poštnina nad 40,00 € velja samo pri nakupu preko spleta.

Informacije o nas:
Sanabela d.o.o., Cesta Dolomitskega Odreda 10 C, 1000 Ljubljana, matična št.: 6532543000, ID za DDV: SI46867139, vpisana v sodnem registru Okrožnega sodišča v Ljubljani.

2. Podatki o dostavi (stroški dostave) in odpremi blaga

Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku 10 delovnih dni, šteto od dneva dokončne potrditve vašega naročila. Dostave in odkupnega poslovanja Sanabelinih izdelkov bodo dostavljeni preko dostavne družbe GLS, City Express ali PTT in se zaračunavajo po veljavnem ceniku z dodatkom stroškov za manipulacije in pakiranje, v višini: 3,80 € ( DDV vključen v ceni )
Pri prevzemu odkupne pošiljke Gls ali City Express ne zaračunata še poštne provizije za prenos. Če naročenih izdelkov ne bomo mogli dostaviti v predvidenem času, vas bomo o tem obvestili, pri čimer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu. Kupnino poravnate ob prevzemu. Stroški poštnine so v vsakem primeru razvidni iz nakupovalne košarice, še preden zaključite naročilo.

Plačilni pogoji:
– fizične osebe – plačilo po povzetju in predračunu
– pravne osebe – plačilo po predračunu

3. Reševanje pritožb

Pritožbo pošljete pisno na naslov Sanabela d.o.o., Cesta Dolomitskega Odreda 10 c, 1000 Ljubljana. Odločitev o pritožbi oz. odgovor nanjo lahko pričakujete v roku 8 dni.
Če potrebujete kakršnokoli nadaljnjo pomoč v zvezi z vašim naročilom, ne odlašajte in nam pošljite elektronsko sporočilo na info@sanabela.si ali nas pokličite na telefonsko številko 01 320 57 44.
Če je bilo sporočilo uspešno posredovano, se vam bo na spletni strani izpisal tekst ”Naročilo je bilo uspešno oddano”. Poleg tega vam bo na elektronski naslov, ki ste ga vnesli v 2. koraku, poslano elektronsko sporočilo s podrobnostmi vašega naročila.

4. Nakupna pogodba

Nakupna pogodba je sklenjena, ko ob dostavi izdelkov s podpisom potrdite sprejem in strinjanje s priloženo pisno ponudbo.
V primeru, ko gre za nakup na obroke, velja pogodba o obročnem plačilu.
Nakupna pogodba se sklene v slovenskem jeziku. Ti pogoji poslovanja so sestavni del nakupne pogodbe.

5. Identifikacija strank ob prevzemu izdelkov

Mi oziroma naša pooblaščena dostavna služba si pridržuje na primeren način preveriti istovetnost prevzemnika naročenih izdelkov (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj s tem zagotovimo, da lahko izročimo izdelke pravemu naročniku.

6. Vračilo izdelkov

Imate pravico, da nam v 14 dneh od prevzema izdelkov sporočite, da odstopate od pogodbe in boste vrnili izdelek, ne da bi vam bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odstop je možen z odstopno izjavo. Odstopno izjavo dobite na naši spletni strani ali napišite:
Vaš ime in priimek, vaš naslov, obvestilo da odstopate od pogodbe, kdaj je bilo blago naročeno in prejeto, ter seveda vaš podpis in kraj ter datum in pošljite nazaj na podjetje. Če odstopite od pogodbe, vaš strošek vračilo blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Izdelek mora biti nepoškodovan in v nespremenjeni količini, z originalno embalažo ( ne sme biti odstranjen pečat na izdelku ). Pred odločitvijo, da boste odstopili od pogodbe, smete opraviti ogled in preizkus izdelka v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja.

Izdelek nam pošljite na naslov:
Sanabela d.o.o.
Cesta Dolomitskega odreda 10 C
1000 Ljubljana

Možnost vračila izdelkov oziroma odstopa od pogodbe ne velja v naslednjih primerih:
– če je odstranjen pečat na izdelku
– če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam ali če gre za pokvarljiv izdelek ali izdelek, ki mu je že potekel rok uporabe;
– če gre za dobavo izdelkov za higieno in osebno higieno;

Podjetje bo v primeru, da potrošnik odstopi od pogodbe, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrnilo vsa prejeta plačila. V primeru, da želite vračilo kupnine preko drugega plačilnega sredstva, nam to navedite v odstopu od pogodbe.
Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov oz. pomoč pri odstopu pokličite na telefonsko 01 320 57 44.

7. Stvarne napake

Podjetje prevzema tudi odgovornost za stvarne napake, če pošljemo stranki nekaj, kar ni naročila ali izdelek, ki nima lastnosti katere so navedene. Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
– vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
– blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
– vrne plačani znesek.

8. Reševanje reklamacij

V kolikor želite reklamirati kupljen izdelek ali vas zanimajo postopki reklamiranja izdelka, nas kontaktirajte na naslednji način: preko elektronskega naslova: info@sanabela.si ali pokličete na telefonsko številko 01 320 57 44.
Pritožbe v zvezi s ponudbo in nakupi na spletni strani rešuje naš reklamacijski oddelek, ki vam je na voljo v delovnem času od ponedeljka do petka med 9.00 in 15.00 uro na telefonski 01 320 57 44.

9. Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Nismo odgovorni za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih imate zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani. Ne zagotavljamo točnosti, popolnost in pravilnost vsebine, objavljene na spletni strani, niti ne prevzemamo odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnili utrpeti zaradi zanašanja na objavljeno vsebino.

V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela in nas v razmerju z vami iz tega naslova ne bremeni kakršno koli poplačilo morebitne škode. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki.

Zagotoviti morate ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo). Ne odgovarjamo za škodo, ki bi vam utegnila nastati zaradi nepooblaščenega razkritja ali uporabe podatkov za registracijo.

10. Uporaba prava in pristojnost

Pravna razmerja med vami, kot uporabniki spletne strani in nami, ki smo upravljavec spletne strani, se urejajo s predpisi Republike Slovenije. Morebitne spore bomo reševali po mirni poti in sporazumno, če pa to ne bo mogoče, bo za reševanje sporov pristojno sodišče v Ljubljani. Ne priznavamo izven sodnega reševanja sporov. Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

Odstop od pogodbe

Potrošnik lahko odstopi od pogodbe, sklenjene na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, z odstopno izjavo, ki jo poda na obrazcu.

Obrazec lahko pošljete v elektronski ali pisni obliki na naslov Sanabela d.o.o., Cesta Dolomitskega odreda 10 C, 1000 Ljubljana

Spletna stran uporablja piškotke, ki omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in delovanje spletne strani.
Več o piškotkih.