
Mehki piškotki z ingverjem ter Ingverjevim sirupom Sanabela
Sestavine
- 3/4 skodelice masla, zmehčano
- 1 skodelica sladkorja
- 1 veliko jajce, sobne temperature
- 1/4 skodelice ingverjevega Sanabelinega sirupa
- 2-1 / 4 skodelice moke za večnamensko uporabo
- 2 žlički mletega ingverja
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 3/4 čajne žličke mletega cimeta
- 1/2 čajne žličke mletih klinčkov
- 1/4 čajne žličke soli
- Dodaten sladkor ( po želji)
Navodila
V večjo skledo damo smetano, maslo in sladkor, mešamo toliko časa, da nastane mehko in kremasto. Stepite jajce in ingverjev sirup. Zmešajte moko, mletega ingverja, sodo bikarbono, cimet, mlete klinčke in sol; postopoma dodajajte kremasti masi in dobro premešajte.
Naredite kroglice, nato povaljajte v sladkorju. Postavite 2 palca narazen na pekač ( pekač namažite z maslom in pomokajte ali daste peki papir ) Pečemo pri 250 °, dokler se ne napihne in rahlo porjavi, 12-15 minut.
Nasveti za mehke piškote z ingverjem!
Kako lahko naredim te piškote hrustljave?
Če želite, da bodo ingverjevi piškoti hrustljavi, izpustite sodo bikarbono. Glavna razlika med mehkimi in hrustljavimi ingverjevimi piškoti je povezana s sodo bikarbono.
Kako lahko ohranim te piškotke rahle?
Da bodo piškoti mehki in rahli, jih shranite v posodo z pokrovom (dobro zaprite) z rezino kruha.
Zakaj moji ingverji piškoti ne uspejo?
Obstaja veliko razlogov. Da se izognete ploščatim piškotkom, poskrbite, da boste maslo in sladkor toliko časa mešali, da bo kremasta tekstura, mešajte toliko časa, dokler ne postane svetlo rumena in kremasta. To običajno traja 5 minut pri srednji hitrosti. S tem testu dodamo zrak in strukturo. Če vaši piškoti med pečenjem še vedno se ne dvignejo in so ravni, nepečene kroglice testa pred peko ohladite 10-15 minut, da preprečite prekomerno širjenje.